Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu

WEB https://durmusaligulcanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Bahçelievler Mh. Şehit Mehmet Salim Çalışkan Cd. No 24 Merkez KARAMAN
VİZYON : BİZ, Bilgi Çağı’na uyarlanmış bir kurum olarak; - Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli, toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, - Her çocuğun içindeki yaratıcılığı ve çok yönlülüğü gün yüzüne çıkararak, hakların korunduğu, güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, - Eğitim öğretim etkinliklerinde çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, - Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterilebilecek ve gurur duyulabilecek bir kurum haline getirmek, - Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, - Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak, İÇİN VARIZ.
MİSYON : - Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık, - Demokratik toplum düzenini benimseyen, - Kendine güvenen, çevresine saygılı, yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren, - Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratan, - Sevgi ve saygının hakim olduğu, güven ve huzurun sahibi, mutlu ve gurur duyacağımız, başarılı bir OKUL OLMAK HEDEFİMİZDİR.
BAŞARILAR : 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ortaöğretim kurumlarımıza yerleştirme durumumuz şu şekilde olmuştur: Ankara Çankaya Fen Lisesi : 1 öğrencimiz, Karaman Anadolu Lisesi : 1 öğrencimiz, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi : 4 öğrencimiz, Larende Anadolu Lisesi : 3 öğrencimiz, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi : 1 öğrencimiz, Mesleki Eğitim Merkezi : 4 öğrencimiz.

Öğretim Şekli :Normal öğretim
Saatler : Başlama: 08:30 Bitiş : 15:30
Servis :
Ulaşım : Belediye otobüsü, 3 nolu hat dolmuşu
Yerleşim Yeri : Okulumuz, Karaman İli Merkez İlçe´ye bağlı Bahçelievler Mahallesi´ndedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz, merkez ilçeye bağlı Bahçelievler Mahallesi´nde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuz, 2015-2016, 2017-2018, 2018-2019 Eğitim Öğretim yıllarında Tübitak 4006 Projesine dahil olmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz Erasmus Projelerine dahil olmuştur.